Τα εν οίκω μη εν δήμω

  Βάφονται αυγά;

  Τρία πρόσωπα, τρεις φιλοσοφίες για την αγορά στο υπουργείο της γεωργίας! Ο νεοαφιχθείς γενικός γραμματέας είναι της λογικής… μπουκάρουμε, τους πιάνουμε στα πράσα και τους κόβουμε…! Ο γατούλης υφυπουργός υποστηρίζει την άποψη ότι πρέπει βέβαια να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα, να φανεί κάποια κινητικότητα, όχι όμως και να ανατραπούν πλήρως οι ισορροπίες, δηλαδή με το… καρότο! Η υπουργός Κατερίνα τέλος αποφεύγει συστηματικά να ασχοληθεί μ’ αυτές τις μικρότητες! Κοιτάζουμε λέει μπροστά και χτίζουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης… σε σαθρά θεμέλια!  

   

  Με τη βούλα

  «Όλα στο φως», φωνάζουν τα αστροπελέκια της κυβέρνησης, όμως δεν είδαμε καμιά ανακοίνωση γι’ αυτό που έγινε φέτος με τα φασόλια των Πρεσπών! Το επίσημα στοιχεία δείχνουν 26.000 τόνους εγχώρια κατανάλωση, 20.000 τόνους εισαγωγές! Τα μισά απ’ αυτά διατέθηκαν από γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σαν φασόλια Πρεσπών! Αιδώς Αργείοι!

   

  ΠΟΠ και Rock

  Ανοίγουν σιγά – σιγά οι δουλειές για τους πιστοποιητές ποιότητας, αφού οι αλλαγές που προωθεί η υπουργός Κατερίνα στα ποιοτικά παρακρατήματα υποχρεώνουν τους καλλιεργητές να συνοδεύουν τα προϊόντα τους με πιστοποιητικά Agro, Π.Ο.Π κ.α. Πάνω από 30 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ο ετήσιος τζίρος στη συγκεκριμένη αγορά!

   

  Κάτσε πίτα

  Αν είναι από γεγονότα απρόβλεπτα με τη βοήθεια του… πατριαρχείου να μεγαλώσει η πίτα, τότε αρκετοί από τους πιστοποιητικούς φορείς που μέχρι σήμερα διαφωνούσαν με την πιστοποίηση της «μάσα πίστα» δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν τα στραβά μάτια επί του θέματος! Δεν ξέρω βέβαια αν έχουν την ίδια γνώμη και οι καλλιεργητές! Όμως, ποιος τους ρωτάει…

   

  ΜΕΡΑ

  Όλο το παιχνίδι στις πλάτες του παίρνει τελικά ο Λάργκο Καμπαλέρο! Μετά το γύρω του κόσμου σε τέσσερις εβδομάδες και το θετικό αποτέλεσμα της 25ης Μαρτίου στις  Βρυξέλλες ξεκίνησε να βάζει σε τάξη και τα εσωτερικά ζητήματα, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία, όπως λένε οι συνεργάτες του, στην κοινή κατεύθυνση των υπουργείων σε θέματα αγοράς!

   

  ΝΥΧΤΑ

  Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, όμως εγώ είμαι με τον Ράμπο! Άλλωστε εδώ που φτάσαμε, μας έφεραν τα «στρογγυλέματα»! Τώρα χρειάζονται δραστικές παρεμβάσεις, αυτό που ο κόσμος λέει… κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Με ένα βήμα μπρος και δύο πίσω το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι η… χρεοκοπία, μια ώρα αρχύτερα!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *