Τα εν οίκω μη εν δήμω

  Τζάμπα ζαχαρόπιτα

  και η ΕΒΖ… χαρτομάζα 

  Στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, δίπλα ακριβώς από το εργοστάσιο ζάχαρης της Λάρισας, υπήρχε για πολλά χρόνια μια κραταιά χαρτοβιομηχανία με το όνομα «Θεσσαλική». Με πρώτη ύλη το άχυρο που ήταν και παραμένει άφθονο στον κάμπο, αξιοποιούσε τη βιομάζα, έδινε δουλειά σε αρκετές εκατοντάδες εργάτες και χορτοδέτες, ήταν το σήμα κατατεθέν του κάμπου! Με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ’90 πουλήθηκε για παλιοσίδερα! Το ίδιο γίνεται τώρα με τα «φιλετάκια» της ΕΒΖ. Ότι κάποιοι βέβαια, θα πουλούσαν κοψοχρονιά και τη ζαχαρόπιτα στη Τουρκία, αφήνοντας της ντόπιες κτηνοτροφικές μονάδες χωρίς ζωοτροφή, δεν το περίμενα!

   

  Καρμπόν

  Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλά – πολλά οι εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς του νομού Λάρισας. Καρμπόν οι εκλογική διαδικασία και για τους νέους αντιπροσώπους στην Ένωση, που σήμερα (Σάββατο) καλούνται να εκλέξουν το νέο Δ.Σ. της Ένωσης. Κι αναρωτιέται, όπως είναι φυσικό, κανείς, το νόμιμο είναι και ηθικό;

   

  Κούφια λόγια

  Σίγουρα δεν φταίει η παρέα Κοκκινούλη, που, όπως όλα δείχνουν θα στογγυλοκαθίσει για μια τριετία ακόμα στη διοίκηση της Ένωσης! Αν η υπουργός Κατερίνα είχε πραγματικά την πρόθεση να αλλάξει κάτι στους συνεταιρισμούς, όπως διακήρυσσε με τις προγραμματικές της δηλώσεις, είχε το χρόνο να το κάνει! Τώρα, καληνύχτα!

   

  Αλλαξο-κοιλιές

  Μπορεί να είναι κάπως βιαστικό, σαν συμπέρασμα, όμως δεν σας κρύβω ότι διαισθάνομαι στοίχημα να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας της Νεάπολης (Gaia) με την Μεσογείων! Όπως λέμε: Κάνε Θανάση ‘μ τη δουλειά σου, κι ύστερα είμαι πάλι… θειά σου!

   

  ΜΕΡΑ

  Ήταν εκεί, πάντα χαμογελαστός, έτοιμος να υποδεχθεί και να κεράσει πορτοκαλάδα κάθε «ξένο» που θα έκανε στάση στο μικρό χωριό του Νέσσωνα! Ήταν εκεί, σταθερός παίχτης για την παρτίδα της Δηλωτής, για τις αναζητήσεις στα γεωργικά, για τις λύσεις στα αυτοδιοικητικά! Ήταν εκεί και θα μας λείψει πολύ, ο Νάκος!

   

  ΝΥΧΤΑ

  Ο τρόπος που εξελίσσονται οι φετινές διαπραγματεύσεις για τις τιμές στα βιομηχανικά ροδάκινα, είναι ενδεικτικός της πολιτικής που εφαρμόζουν οι ισχυροί της βιομηχανίας. Όταν η αγορά είναι δύσκολη, καλούν να «τσοντάρει» στην τιμή παραγωγού το κράτος, όταν η αγορά είναι καλή (όπως φέτος) σφυρίζουν αδιάφορα!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *