Τα εν οίκω μη εν δήμω

  Για να την επισκεφτεί κανείς….

  Οδικός
  Η έδρα του Δήμου, η Ελάτεια απέχει μόλις 160χλμ. από την Αθήνα και 70χλμ. από την Λαμία. Για να την επισκεφτεί κανείς οδικός, θα πρέπει να ακολουθήσει την παλαιά εθνική όδο Αθηνών-Λαμίας(μέσω Λιβαδειάς, έξοδος προς Κάστρο) ή την σύγχρονη εθνική οδό(μέσω Αταλάντης).

  Με τρένο
  Το ταξίδι με τρένο από Αθήνα μέχρι το σταθμό Τιθορέα διαρκεί ως και 2 ώρες ανάλογα το είδος της αμαξοστοιχίας που θα επιλέξετε, ενώ από Θεσσαλονίκη θα πρέπει να ταξιδέψετε για 4 ώρες. Έξω από το σταθμό της Τιθορέας υπάρχουν όλη την ημέρα ταξί που θα σας μεταφέρουν άμεσα στην Ελάτεια. Η απόσταση Τιθορέα-Ελάτεια είναι μόλις 5 χιλιόμετρα.

  Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα δρομολόγια και τους ενδιάμεσους σταθμούς μπορείτε να απευθυνθείτε στον ΟΣΕ(1110) www.ose.gr

  Ο Δήμος Ελάτειας, ο οποίος είναι ένας κατ’εξοχήν αγροτικός και κτηνοτροφικός δήμος, παρέχει σε κάθε επισκέπτη παρθένο ελαιόλαδο και ελιές, γαλακτοκομικά προϊόντα, παραδοσιακές χυλοπίτες και τραχανά, άφθονο κρασί και μέλι. Άλλα προϊόντα του τόπου μας είναι άριστης ποιότητας σιτάρι και βαμβάκι στοίχημα.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *