Τα εν οίκω μη εν δήμω

  «λεφτά υπάρχουν»

  Το εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας, ενός τραπεζικού ιδρύματος που σημάδεψε την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας τα τελευταία 80 χρόνια, σημαίνει το τέλος του κρατισμού και τη μετάβαση στην αρχή της επιχειρηματικότητας.

  Χωρίς αμφιβολία, για πολλούς, η Αγροτική Τράπεζα, εκτός από μοχλός Αγροτικής Ανάπτυξης υπήρξε μια «κακή συνήθεια» που επέτεινε το επαγγελματικό τους αδιέξοδο και καλλιεργούσε την επιχειρηματική τους ματαιοδοξία!

  Κι όπως συμβαίνει πάντοτε με τις συνήθειες δεκαετιών, οι αλλαγές τους, είναι φυσικό να πονάνε και να στεναχωρούν! Δεν είναι όμως αυτό λόγος διατήρησής τους. Ήδη, ως χώρα, έχουμε καθυστερήσει σημαντικά!

  Το αύριο της ελληνικής γεωργίας, το μέλλον των επαγγελματιών του αγροτικού χώρου προϋποθέτει την ύπαρξη σύγχρονων τραπεζών, ικανών να αξιολογήσουν  και να χρηματοδοτήσουν επιχειρηματικές ιδέες και πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς. Κάθε ρουσφέτι της ΑΤΕbank και κάθε θαλασσοδάνειο κρατικής τράπεζας στερεί από την πραγματική οικονομία, πυλώνα της οποίας είναι και η αγροτική, πολύτιμους πόρους και κεφάλαια για την ανάπτυξη.

  Η εμπειρία έχει δείξει ότι «λεφτά υπάρχουν», αρκεί να μην οδηγούνται στο πιθάρι των Δαναΐδων!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *