Τα εν οίκω μη εν δήμω

    Τρέμει το Πατριαρχείο

    Καλοστημένο είναι, δε λέω, το κόλπο με τον Κοινωνικό Διάλογο στο Ζάππειο, έλα όμως που καμιά φορά τα πράγματα έρχονται έτσι , που στο τέλος κι αυτοί που στήνουν τα παιχνίδια χάνουν τον έλεγχο στο στοίχημα! Γιατί, εδώ που τα λέμε, άπαξ και άνοιξε η συζήτηση για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού χώρου και έρθουν σε δημόσια διαβούλευση τα πρώτα νομοσχέδια, άντε μετά να το μαζέψεις το πράγμα, κατά πως συμφέρει τον Γρηγόρη, τον Αχιλλέα, τον Τζανέτο, τον Θανάση, τον Γιώργη και τ’ άλλα παλικάρια που… στρογγυλοκάθονται!

     

    Ζούγκλα

    Το είχα πει πολλές φορές, ότι, έτσι που πάμε, σε λίγο καιρό θα φαγωθούμε μεταξύ μας!  Τώρα, κάποιοι βλέπουν κλέφτες που μένουν ατιμώρητοι, κάποιοι βλέπουν αγρότες που κινούνται ανεξέλεγκτοι και κάποιοι βλέπουν τεμπέληδες του Δημοσίου που θα πρέπει να μείνουν απλήρωτοι!

     

    Κατοστάρα

    «Σε δέκα μέρες δέκα χιλιάρικα» είναι το «σύνθημα» που ρίχνουν κάποιοι για να πείσουν τους… άλλους, να βγουν στα μπλόκα! Ξέρω περισσότερους από χίλιους που στο περυσινό ταμείο των κινητοποιήσεων, έγραψαν πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ! Είναι να μην το ξανακάνουν;

     

    Γαλλικά

    Κι έχεις από την άλλη πλευρά την αυτοκράτειρα, μέσα σ’ αυτό το χαμό, να βγαίνει χαμογελαστή στο γυαλί με ελαφρύ σιέλ μπλουζάκι και να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την… περιφερειοποίηση των ενισχύσεων!

     

    Blocking

    – Γυναίκα υπουργός, αγρότης νηστικός!

    – Μας έφερε τον Πορτογάλο και μας κόβει το ρεγάλο!

    – Δε θα βγεις, δε θα βγεις θα σε φάει ο Γκανής!

     

    ΜΕΡΑ

    Αν υπάρχει κάποιος που τον θαυμάζω για τις ιδέες και τη δραστηριότητά που αναπτύσσει σαν αγρότης και συνεταιριστής, αυτός δεν είναι άλλος από τον Τρυποκάρυδο! Μιλάει με τους αγρότες, αφουγκράζεται τις ανάγκες τους, κάνει την συλλογική δράση τρόπο ζωής. Ομάδες Συντονισμού Αγροτικής Πολιτικής!

     

    ΝΥΧΤΑ

    Αντίθετα δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι στη θέση του Τουταγχαμών, κι ας λένε πως ελέγχει, ακόμα, όλο το σύστημα! Όταν οι άλλοι βγαίνουν στους δρόμους αυτός κλείνεται στο καβούκι του, διαβάζει τον ίδιο κάθε φορά αφορισμό στους «παραβάτες», δηλώνει πίστη στο κατεστημένο και περιμένει… το ουράνιο τόξο!

     

    ΥΒΡΙΔΙΑ

    – Αυτό το οποίο περιγράφει με δύο λέξεις την κατάσταση της οικονομίας λέγεται «τριπλό έλλειμμα»! Υπάρχει εμπορικό έλλειμμα, δημοσιονομικό έλλειμμα και έλλειμμα αξιοπιστίας!

    – Για το πρώτο φταίει η χαμηλή παραγωγικότητα, για το δεύτερο η συντήρηση της εγχώριας ζήτησης με δανεικά και για το τρίτο, το γεγονός ότι κανένας δεν θέλησε να δει την πραγματικότητα σε σχέση με τα δύο πρώτα!

    – Το κακό είναι ότι ακόμα και σήμερα που έχει χαθεί η ισορροπία, κάποιοι νομίζουν πως θα βρεθεί λύση, χωρίς οι ίδιοι να χρειασθεί να ματώσουν!

    – Στην περίπτωση της Ελλάδας, διακεκριμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι  το «τριπλό έλλειμμα» αντιμετωπίζεται με τρεις τρόπους!

    – Ή φεύγουμε απ’ το ευρώ και επιστρέφουμε στη δραχμούλα ή μειώνουμε 30% τους μισθούς για την επανεκκίνηση της οικονομίας από νέα βάση ή επισπεύδουμε την πτώχευση, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει!

     

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *