Τα εν οίκω μη εν δήμω

  Μαύρες λιμουζίνες

  Κυκλοφορούν, λέει, τον τελευταίο καιρό στο θεσσαλικό κάμπο κάτι μαυροντυμένοι κύριοι με μαύρες λιμουζίνες που αναζητούν διακαώς δεκαετή συμβόλαια για καλλιέργεια αγριαγκινάρας, τη βιομάζα της οποίας, όπως λένε, θα αξιοποιήσουν στα 7-8 εργοστάσια παραγωγής pelets που θα «κτίσουν» σύντομα στην Ελλάδα, με χρηματοδότηση από προγράμματα! Ομολογώ ότι δεν περίμενα πως η «πράσινη ανάπτυξη» στην Ελλάδα θ’ άρχιζε από την αγριαγκινάρα, όπως επίσης μου κάνει επίσης εντύπωση το γεγονός ότι οι εν λόγω «επενδυτές» ψάχνουν για μικροσυμβόλαια και την ίδια ώρα περιφρονούν συμβολαιακή παραγωγή 1.000 στρεμμάτων που, όπως μαθαίνω, θα μπορούσε να είναι στη διάθεσή τους!

   

  Αναχρονισμός

  Να είσαι αντιπολίτευση και να επιδίδεσαι στην αποκάλυψη κυβερνητικών σκανδάλων, μπορεί και να είναι μια ενδιαφέρουσα απασχόληση! Να είσαι όμως κυβέρνηση και να βαυκαλίζεσαι με τα «ψευτορουσφέτια» των προκατόχων σου, αγγίζει τα όρια της ξεφτίλας!

   

  Περί όνου σκιάς

  Πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω πόση βάση μπορεί να έχει η «αποκάλυψη» των συναδέλφων μου στο αστικό τύπο ότι 600 Θεσσαλοί εισέπρατταν ταυτόχρονα ενισχύσεις για μείωση της νιτρορύπανσης και για βιολογικές καλλιέργειες και μαζί εξισωτικές αποζημιώσεις. Ξέρω πάντως αρκετούς που έχουν βαμβάκια στη νιτρορύπανση, βιολογικά κριθάρια και μετακινούμενα κοπάδια στα βουνά! Μήπως κάνουν κανένα έγκλημα;

   

  Πρασινοσκώληκες

  Οι κακές γλώσσες λένε πάντως πως εκεί κάτω στην πλατεία Βάθη ψάχνουν να βρουν τρόπο και να περιορίσουν τα λεφτά που εισπράττουν οι Θεσσαλοί απ’ το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης! Έτσι, χτυπάνε τη θύρα ν’ ακούσει η παραθύρα!

   

  Μέρα

  Δεν έχω αντιληφθεί πλήρως τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να στηθεί και να λειτουργήσει η μόνιμη αγορά αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στο εμπορικό κέντρο Gaia του Κοκκινούλη. Αν όμως στηθεί σωστά, μπορεί να αποτελέσει πιλότο για όλη τη χώρα! Άλλωστε σ’ αυτό η Ισπανίδα, κάτι ξέρει!

   

  Νύχτα

  Εντύπωση μου έκανε και ο τρόπος με τον οποίο δημοσιοποιήθηκε και η παραπομπή στον εισαγγελέα για τη διαχείριση στη νεοσύστατη εταιρεία ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. Δεν ξέρω ποια θα είναι η τύχη της «πριγκηπέσας» μετά τις εξελίξεις αλλά με 18,68 ευρώ στο ταμείο χάνει και η ίδια το ενδιαφέρον της!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *