Τα εν οίκω μη εν δήμω

    Άσε πίσω τα καπνά

    γύρνα το φωτοβολταϊκά

    Ξέρω ότι μπορεί να σας έχω κουράσει τον τελευταίο καιρό με τα φωτοβολταϊκά, όμως κάθε πράγμα στον καιρό του και τα… φωτοβολταϊκά μέχρι τον Αύγουστο! Πρώτον, γιατί θα πετάξει το πουλί! Δεύτερον γιατί όπως με πληροφορούν ο Καλός Τραπεζίτης πείσθηκε τελικά και έδωσε τη συγκατάθεσή του να προχωρήσει το πρόγραμμα από την ATE Leasing, με 100% χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής μικρών φωτοβολταϊκών (μέχρι 100 MW) από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες! Το τρίμηνο τρέχει από τη Δευτέρα (8 Ιουνίου) που βγήκε το ΦΕΚ με το νόμο! Σπεύσατε! 

     

    Πατάτα

    Την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επικαλούνται τώρα τα… γεροντοπαλίκαρα της μασεγες για το πάγωμα που υπήρξε στα επενδυτικά σχέδια της γερμανικής Baywa στη χώρα μας! Δηλαδή, αν δεν είχαμε οικονομική κρίση, είναι βέβαιο ότι ο Σε Λέω με τον Βουκεφάλα, είχαν πείσει τους Γερμανούς να ‘ρθουν και να βάλουν τα λεφτά τους στο… σχήμα οξύμωρο!

     

    Σανίδα

    …και τους αναπληρωματικούς τι τους θέλουμε, αναρωτιόταν κάποτε, ο φίλος μου ο Πεπόνης! Τον θυμήθηκα όταν μου είπαν ότι ο Κούκος Μονός ζήτησε τη βοήθεια… εμπειρογνωμόνων για να αποφασίσει, λέει, το ύψος των εξισωτικών αποζημιώσεων που θα πρέπει να δίνονται από τον επόμενο χρόνο στους κτηνοτρόφους!

     

    Μέντορας

    Έλαμπε, η υπουργός Κατερίνα, πλάι στον πρώην Επίτροπο Φίσλερ, το βράδυ της Παρασκευής στο Χίλτον! Αν θέλει να έχει την ίδια ακτινοβολία και η πολιτική της, της συνιστώ ανεπιφύλακτα να τον προσλάβει σύμβουλο σε θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής! Γιατί, με τη Σιγανοπαπαδιά που συμβουλεύεται… πάμε αύτανδροι!

     

    ΜΕΡΑ

    Ξέρω πολλούς που μένουν στα λόγια! Είναι και κάποιοι που τα λόγια τους τα κάνουν πράξη! Σας το ξαναείπα: Αν γίνει κάτι στα φωτοβολταϊκά για τους αγρότες, αυτό θα οφείλεται στην επίμονη προσπάθεια του Γιάννη Παναγή! Προς άρση πάσης καχυποψίας, διευκρινίζω πως η ταύτιση στο… όνομα, είναι συμπτωματική!

     

    ΝΥΧΤΑ

    Όσο όμως δύσκολο είναι να γίνει κάτι, τόσο εύκολο είναι να χαλάσει! Ο λόγος και πάλι για το θέμα των φωτοβολταϊκών! Έτσι, εκεί που λέμε νομικά πρόσωπα από δύο κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και με απαλλαγή από το ΤΕΒΕ, ο Τουταγχαμών που τα ξέρει όλα, επιμένει στα φυσικά πρόσωπα, για να γονατίσουν στη φορολογία!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *