Τα εν οίκω μη εν δήμω

    Δεκάδες μπλόκα, κανένα πλάνο διαπραγμάτευσης

    ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

    Φθιώτιδα: Ο Αγροτικός Διαδημοτικός Σύλλογος Βόρειας Φθιώτιδας, με πρόεδρο τον Β. Γκανή και ο Παμφθιωτικός Αγροτικός Σύλλογος, με πρόεδρο τον Δ. Δημογιάννη, απέκλεισαν την εθνική οδό στο 210ό χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αλαμάνας. Οι αγρότες από τη Λοκρίδα έκλεισαν και την παλιά εθνική οδό στον Παλιό Λεβέντη, με αντιπροσώπους στο Πανελλαδικό Όργανο τους Ευστάθιο Τσαπρούνη και Γιάννη Λιανό.

    Βοιωτία: Το δεύτερο πιο ισχυρό μπλόκο των «νεολαίων» είναι στο 110ό χλμ. στο Κάστρο Βοιωτίας, με επικεφαλής τον Χρήστο Τακμάκη. Άλλες τοπικές οργανώσεις αγροτών έχουν αποκλείσει την Εθνική Οδό στο 90ό χλμ και στη διασταύρωση της Ριτσώνας.

    Αιτωλοακαρνανία: Στον κόμβο Κεφαλόβρυσου πρωτοστατεί ο νεοσύστατος Αγροτικός Σύλλογος Κατοχής Οινιαδών, με επικεφαλής τον Γ. Γκόγκολη.

    Εύβοια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη θέση Παλιούρια, στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας – Ιστιαίας πραγματοποίησαν αγρότες της βόρειας Εύβοιας, μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΥ και των αγροτικών συλλόγων.

    Τα κατά τόπους μπλόκα

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    Σέρρες: Αγρότες από 6 Αδέσμευτους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού κρατούν κλειστό τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός Σερρών – Καβάλας, στον κόμβο Νέων Κερδυλλίων, από αγρότες της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, με εκπρόσωπό τους στο Πανελλαδικό Συντονιστικό τον Γιάννη Παναγή. Το μπλόκο ενίσχυσαν αγρότες από τον δήμο Οφρυνίου.

    Το τρίτο σημείο, που κρατούν κλειστό με επαναλαμβανόμενους αποκλεισμούς, οι αγρότες των ομοσπονδιών ΟΑΣ και ΟΔΑΣ, με επικεφαλής τον Γ. Ξενιτίδη, είναι η εθνική οδός Σερρών – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Στρυμονικού.

    Χαλκιδική: Ελαιοπαραγωγοί του νομού παραμένουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Νέας Τρίγλιας, στην άκρη του οδοστρώματος.

    Καβάλα: Από το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησε ο αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο Χρυσούπολης, με επικεφαλής τον Γ. Πασαλίδη.

    Δράμα: Από την Παρασκευή κλείνουν περιοδικά τον μεθοριακό σταθμό Εξοχής αγρότες μέλη του τοπικού βραχίονα του Συντονιστικού, με εκπρόσωπο τον Χρήστο Γκόντια.

    Καστοριά: Στον κόμβο Βογατσικού περιοδικά κλείνει η παλαιά εθνική οδός Καστοριάς – Κοζάνης, από αγρότες του Βόιου και της Καστοριάς.

    Κιλκίς: Από τα πρώτα μπλόκα που στήθηκαν, στη Δοϊράνη και τους Ευζώνους παραμένουν μέχρι και σήμερα αποκλεισμένα από τους αγρότες της περιοχής. Στο μεθωριακό σταθμό της Δοϊράνης, επικεφαλής βρίσκονται οι Τερζής Γιώργος και Λασκάκης Γιώργος, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κιλκίς, ενώ στον σταθμό των Ευζώνων επικεφαλής είναι ο κ. Πελτικιάδης Σωτήρης.

    Φλώρινα: Στο τελωνείο Νίκης έχουν παραταχθεί 30 τρακτέρ, αγροτών από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο, με επικεφαλής τον Παπαγεωργίου Κώστα, εκπρόσπωπο του Συντονιστικού απο τη Φλώρινα. Στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής έχουν συγκεντρωθεί από την Κυριακή οι αγρότες των Πρεσπών.

    Αμύνταιο: Στον κόμβο του Φιλώτα συγκεντρώθηκαν οι αγρότες της ΕΑΣ Αμυνταίου, την Τετάρτη, με επικεφαλής τον Αναστασιάδη Πρόδρομο και τον Γιαννιτσόπουλο Γιώργο από την ΕΑΣ και τον Παύλο Γεωργίου, εκπρόσωπο του Συντονιστικού.

    Θεσσαλονίκη: Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου σε τρία σημεία: Τα Πράσινα Φανάρια (Ανατολική Θεσσαλονίκη), με τον Γ. Βογιατζή, στα Νέα Μάλγαρα – Χαλάστρα, με τον Κώστα Ανεστίδη και τον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας, με τον Χρήστο Τσιχίτα.

    Πέλλα: Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μενηίδας, Σκύδρας, Μ. Αλεξάνδρου και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας μετέβησαν με τρακτέρ από τις 20 Ιανουαρίου στον κόμβο του Μαυροβουνίου.

    Κοζάνη: Στην υψηλή γέφυρα Πολυφύτου, στα Σέρβια, έχουν παραταχθεί τα τρακτέρ των αγροτών του νομού, με εκπρόσωπο το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Σερβίων και Κοζάνης, Ζήση Ζιάρα.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *