Τα εν οίκω μη εν δήμω

    Έλλειψις χρημάτων στάσις εμπορίου

    Ψυχραιμία χαρακτηρίζει τα αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί κατά μήκος του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα, αφού το «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» είναι το σύνθημα με το οποίο ξεκίνησαν φέτος οι συγκεντρώσεις των τρακτέρ στα επίμαχα σημεία.

    Τα κατά τόπους μπλόκα

    Τα 30 πλησιάζουν τα μπλόκα που έχουν στηθεί το τελευταίο δεκαήμερο σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας.

     

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ

    Λάρισα: Από την Τετάρτη 20 του μήνα, οι Λαρισαίοι αγροτοσυνδικαλιστές μπαίνουν στα μπλόκα. Λαμβάνοντας υπόψη την ταλαιπωρία των οδηγών από την κλειστή Κοιλάδα των Τεμπών, δεν κλείνουν τους δρόμους, αλλά παρατάσσουν τα τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου. Έτσι, το περσινό Συντονιστικό Τεμπών και Μικροθηβών χωρίζεται πλέον σε τρία συλλογικά όργανα, όσα και τα μπλόκα που θα αναπτύξει: Πλατυκάμπου, Μελούνας και Μικροθηβών. Στην ανατολική παράκαμψη των Τεμπών, στον κόμβο Πλατυκάμπου, συγκεντρώνονται αγρότες από τους παρακάρλιους δήμους και τις γύρω περιοχές της Αγιάς, με εκπρόσωπο τον Πάρη Καρατσιβούλη. Στη δυτική παράκαμψη των Τεμπών, στη Μελούνα (διασταύρωση Αργυροπουλίου – Λυγαριάς επαρχιακής οδού Τυρνάβου – Ελασσόνας) παρατάσσονται αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου και των δήμων Κραννώνα, Κοιλάδας κ.λπ., με εκπρόσωπο τον Δημήτρη Καραΐσκο.

    Νίκαια: Στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, έφτασαν από το μεσημέρι της Δευτέρας περί τα 1.000 τρακτέρ, με αγρότες – μέλη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, όπου κρατούν αποκλεισμένο τον κόμβο. «Μπροστάρης» είναι ο αγροτοσυνδικαλιστής της Πανελλήνιας Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), Βαγγέλης Μπούτας.

    Μαγνησία: Στον κόμβο των Μικροθηβών κατέφθασαν το μεσημέρι της Τετάρτης και οι αγρότες της Μαγνησίας, από την Κάρλα, τον Αλμυρό, το Βελεστίνο και το Πήλιο. Οι αγρότες του Πηλίου- παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τους- συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην Παναγία Γορίτσα.

     

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *