Τα εν οίκω μη εν δήμω

  Τα σημαντικότερα έργα που έγιναν στον Δήμο

  Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει τα σημαντικότερα έργα που έγιναν στον Δήμο τα τελευταία χρόνια και εκείνα που πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

  Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η)
  Η σπουδαιότητα του Κ.Α.Π.Η. είναι πολύ μεγάλη καθώς αφορά μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα όπως οι ηλικιωμένοι. Όλα τα άτομα της τρίτης ηλικίας που είναι μέλη του ΚΑΠΗ έχουν την ευκαιρία να κάνουν παρέα με συνομίληκούς τους, να συζητούν, να ψυχαγωγούνται με εκδρομές, καθώς επίσης έχουν την δυνατότητα να γίνουν εθελοντές, όπου τους χρειάζονται και όπου βεβαίως οι ίδιοι μπορούν. Συγχρόνως όμως, τους παρέχεται και ιατρική περιθαλψη.

  Δημιουργία υποδομών στην Εκπαίδευση και τον Αθλητισμό
  Κατασκευή αιθουσών διδασκαλίας, επισκευή των Δημοτικών σχολείων Ζελίου και Ελάτειας, διαμόρφωση αυλείων χώρων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Ελάτειας, οικοδομικές εργασίες στο Παλασσοπούλειο κλειστό Γυμναστήριο.

  Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)
  Λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2004 με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ελάτειας. Στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Δημαρχείο. Απόστολή του κέντρου αυτού, η παροχή διοικητικών πληροφοριών και η διεκπεραίωση υποθέσεων των πολιτών(υποβολή αιτήσεων, εκδόσης πιστοποιητικών, θέματα στρατολογίας, ασφαλιστικών ταμείων κ.α.).

  Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”
  Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται στο δήμο μας από τον Ιανουάριο του 2003. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας που έχει στόχο την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας, κυρίως σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Το πρόγραμμα στελεχώνεται από μια κοινωνιολόγο, μια νοσηλεύτρια και μια οικογενειακή βοηθό. Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη, πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, εμβολιασμοί, οικιακή φροντίδα σε σπίτια ηλικιωμένων και διευκόλυνση στην εξασφάλιση βασικών αναγκών(ψώνια, μαγείρεμα, καθαριότητα). Όλες αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

  Γραφείο Ανταποκριτή του ΟΑΕΔ
  Το Γραφείο λειτουργεί στο Δήμο τα τελευταία δυο χρόνια και εξυπηρετεί τουλάχιστον 150 δημότες το μήνα αλλά και κατοίκους των γειτονικών Δήμων Τιθορέας και Αμφίκλειας. Προβλέπεται δε να εξελιχθεί σε Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *