Τα εν οίκω μη εν δήμω

  Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

  Σύλλογος Γυναικών Ελάτειας
  Ο Σύλλογος Γυναικών Ελάτειας ιδρύθηκε το 1983 και μέχρι σήμερα αποτελεί βασικό παράγοντα διοργάνωσης καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του έτους, σε συνεργασία πάντα με φορείς του δήμου. Γενικός σκοπός του συλλόγου είναι η επιδίωξη της πλήρους ισοτιμίας στη γυναίκας, η ανάδειξη της θέσης της αγρότισσας στην κοινωνία, η δημιουργία σύγχρονων συνθηκών ζωής και μόρφωσής της. Τα μέλη του συλλόγου προέρχονται και από τα χωριά Παναγίτσα και Λευκοχώρι.
  Χορευτικός Σύλλογος Ελάτειας
  Το χορευτικό τμήμα τπυ Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου ιδρύθηκε το 1999. Αποτελείται από 180 μέλη και εμπεριέχει τμήματα ενηλίκων, εφήβων και παιδιών. Στο πρόγραμμά του περιέχει χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και ακόμη από περιοχές της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Ρωμυλίας και του Πόντου. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις τοπικού και πανελλήνιου χαρακτήρα και σε πολιτιστικά και θρησκευτικά δρώμενα εντός και εκτός της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας. Συμμετείχε ακόμη στο Διεθνές Lobby Νέων Γυναικών της Ευρώπης και στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας στα πλαίσια του προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα”.

  Εργαστήρι Ζωγραφικής
  Εδώ και τρία χρόνια λειτουργεί στην Ελάτεια Εργαστήρι Ζωγραφικής, μια ιδιαίτερη προσπάθεια και συνεργασία των κ. Αυγερίου και Κυργιόπουλου. Πρόκειται για ένα εργαστήρι με πολλές προδιαγραφές και χαίρει ιδιαίτερης ανταπόκρισης από τον κόσμο. Το ενδιαφέρον αποδεικνύεται από τα 40 άτομα που το πλαισιώνουν, εκ των οποίων τα 20 είναι μικρά παιδιά και τα υπόλοιπα είναι άτομα μεγαλύτερων ηλικών. Η σχολή λειτουργεί τρείς φορές τον μήνα από δύο ώρες κάθε φορά. Τα παιδιά κατα κύριο λόγο αυτοσχεδιάζουν ενώ οι μεγαλύτεροι έχουν ως θέμα τους τη “νεκρή φύση” και τα τοπία. Όλα τα έργα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του έτους, εκτίθενται το καλοκαίρι σε μια υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής.

  Εφταήμερο Παζάρι στην Ελάτεια
  Κάθε χρόνο πραγματοποιείται εμποροπανήγυρις στις 9 Οκτωβρίου. Έμποροι από διάφορα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώνονται εκθέτοντας τα εμπορεύματά τους σε σχετικά χαμηλές τιμές κάνοντάς τα προσιτά στους κατοίκους. Το παζάρι στην Ελάτεια αποτελεί παράδοση πολλών χρόνων καθώς είναι μια ευκαιρία συγκέντρωσης όλων των κατοίκων στο χωριό, δίνει ζωντάνια και προσφέρει διασκέδαση. Εκτός από την έκθεση εμπορευμάτων, φιλοξενείται λούνα-παρκ με πολλά παιχνίδια για τα παιδιά αλλά για μεγαλύτερους.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *