Τα εν οίκω μη εν δήμω

    Δώδεκα Ομάδες Εργασίας για το αγροτικό στα Χανιά

    Τη συγκρότηση δώδεκα ομάδων εργασίας που θα αναλάβουν να διαμορφώσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του Νομού Χανίων στα ζητήματα του αγροτικού τομέα, ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της περιοχής.

    Ήδη οι φορείς που εκπροσωπούνται όρισαν εγγράφως τους εκπροσώπους τους στις ομάδες εργασίας που αφορούν σε όλους τους κλάδους δραστηριότητας του πρωτογενή τομέα που είναι:

    Συνεταιριστικό κίνημα – Ομάδες Παραγωγών

    Στρατηγική για ελαιοκαλλιέργεια – Ελαιόλαδο.

    Εσπεριδοειδή – Αβοκάντο.

    Κλάδος Κτηνοτροφίας.

    Κλάδος Αλιείας.

    Κλάδος Μελισσοκομίας.

    Κηπευτικά.

    Βιολογικά Προϊόντα.

    Σχέδιο Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

    Αγροτουρισμός.

    Κλάδος Αμπελουργίας.

    Τομέας Προώθησης- Εμπορία – Ελέγχου.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε θα πρέπει οι θεματικές ομάδες εργασίας να ορίσουν άμεσα συντονιστή.

    Για το σκοπό, αυτό καλείται ο εκπρόσωπος, σε κάθε θεματική ομάδα εργασίας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, εντός 5νθήμερου, να καλέσει τα μέλη της θεματικής ομάδας στην οποία συμμετέχει σε σύσκεψη προκειμένου, να ορίσουν συντονιστή.

    Ο συντονιστής που θα ορισθεί θα έχει την ευθύνη της προόδου των εργασιών, καθώς και της επικοινωνίας με τον αρμόδιο Αντινομάρχη Χαράλαμπο Κουκιανάκη.

    Το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου οι ομάδες εργασίας θα πρέπει να παρουσιάσουν ολοκληρωμένη πρόταση για τον τομέα ευθύνης τους. Η πρόταση θα περιλαμβάνει περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και των προβλημάτων.

    Επίσης, θα προτείνει το σχεδιασμό και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ο Νομός, αλλά και άμεσα μέτρα και ενέργειες που θα συμβάλουν στη βελτίωση της παραγωγής, προώθησης και την προβολή των προϊόντων.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *