Τα εν οίκω μη εν δήμω

    Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στις 6 Φεβρουαρίου

    Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε για τις 6 Φεβρουαρίου η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), ενόψει και της διεθνούς αγροτικής έκθεσης AGROTICA (3-7/2). Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, με αιτήματα -μεταξύ άλλων- την κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, την κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο και την άμεση καταβολή της συνδεδεμένης και αποσυνδεμένης επιδότησης, με ταυτόχρονη κατάργηση του διαχωρισμού σε αγρότες κατά κύριο και μη επάγγελμα.

    «Για τρίτη συνεχή χρονιά οι τιμές σε όλα τα προϊόντα είναι εξευτελιστικές, με συνέπεια μεγάλη μείωση στο εισόδημα μας. Τα χρέη είναι υπέρογκα, ενώ το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο. Από τις ενισχύσεις του ΟΣΔΕ πήραμε μόνο 60%, ενώ μεγάλος αριθμός αγροτών δεν παίρνει την επιστροφή φόρου από το πετρέλαιο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Άλλα αιτήματα είναι η προστασία της ντόπιας παραγωγής από ανεξέλεγκτες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, το τριετές πάγωμα των χρεών προς την ΑΤΕ και η δεκαετής ρύθμιση των χρεών χωρίς πανωτόκια και η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές που οφείλονται σε καιρικά φαινόμενα, με αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *