Τα εν οίκω μη εν δήμω

    Η Μεγαλόχαρη το έκανε το θαύμα της!

    Δεν ξέρω αν οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν στον ανασχηματισμό που φημολογείται ή στις δημοτικές εκλογές που έρχονται, η αλήθεια πάντως είναι ότι  Μεγαλόχαρη το έκανε το θαύμα της!

     

    Το γράφαμε πριν από δυο βδομάδες στην Agrenda, αλλά ποιος το ήλπιζε πραγματικά ότι θα πληρωθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις πριν το 15αύγουστο; Αν δεν είναι αυτό θαύμα, τότε τι είναι;

     

    Να πούμε βέβαια ότι εκτός από την Τσαρίνα της Γεωργίας που έφερε τα πάνω κάτω για να ελεγχθούν οι δηλώσεις, πολύ ζήλο έχει δείξει αυτή τη φορά και ο Θεοσφόρης της Οικονομίας, που είναι βέβαια από χωριό και ξέρει τι σημαίνει για έναν τσέλιγκα να έχει μείνει… στεγνός, Αύγουστο μήνα!

     

    Άλλωστε Τσαρίνα το είπε: «Η άμεση καταβολή της χρηματικής προκαταβολής γίνεται ώστε αυτή την εποχή οι κτηνοτρόφοι που αποτελούν την πλειοψηφία των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης να διευκολυνθούν στην έγκαιρη αγορά ζωοτροφών σε καλύτερες τιμές».

     

    Είπα για ζωοτροφές και θυμήθηκα ορισμένα περιστατικά που μου διηγήθηκαν τελευταία και για τα οποία σίγουρα κάποιοι ιθύνοντες θα πρέπει να λάβουν μέριμνα!

     

    Πολύ πριν πάρουν φωτιά τα σιτάρια στη Ρωσία και παρατηρηθεί αυξημένη ζήτηση σε όλα τα δημητριακά, κάτι νυχτοπούλια από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία (ο δεύτερος Σαμαριναίος γαρ) είχαν βάλει μπροστά τη… μηχανή και φόρτωναν μέρα νύχτα κριθάρια απ’ τη Γράμμοστα!

     

    Θα μου πείτε τώρα, από πότε έχει κριθάρια η Γράμμοστα, τόσα μάλιστα, που να κάνει και… εξαγωγές! Πράγματι, μπορεί να μην έχει η Γράμμοστα, έχει όμως η γειτονιά! Με σιλό απ’ τα σύνορα, μέσα από κάτι χωματόδρομους, φορτώνονται τα κριθάρια, χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτα! Κι όπως καταλαβαίνετε, τα λεφτά είναι πολλά!

     

    Τα ίδια λεβεντόπαιδα, όλο το χειμώνα στην ίδια περιοχή κι από τον ίδιο χωματόδρομο φόρτωναν πρόβατα! Όχι αρνιά, πρόβατα!

     

    Θα μου πείτε τώρα, τι τα ήθελαν τα πρόβατα, ποιος τρώει πρόβειο κρέας και πολύ περισσότερο ποιος αγοράζει πρόβατα… αλβανικά; Να είναι τίποτα λακόν, τίποτα ασααφ, μάλιστα! Έλα όμως που εδώ στην Ελλάδα όλα κάνουν αγορά!

     

    Ζητιούνται λέει πολύ τα αλβανικά πρόβατα, όχι για να κάνει κανείς προκοπή αλλά για… αναπλήρωση! Ειδικά με την ψηφιοποίηση που έβαλε πέρυσι τέτοιον καιρό μπροστά η κυρία Κατερίνα, τα αλβανικά πρόβατα έγιναν ανάρπαστα! Όπως καταλαβένετε, ήταν πολλοί αυτοί που έπρεπε να δικαιολογήσουν με ζώα που δεν είχαν, τα δικαιώματα που είχαν!

    Άντε να δεχθώ λοιπόν ότι λόγοι εθνικού συμφέροντος επέβαλαν όλο το χειμώνα να… κάνουμε τα στραβά μάτια και να ‘ρχονται κοπάδια τα πρόβατα από το χωματόδρομο της Γράμμοστα, όμως τώρα; Τι λόγος μας κάνει να επιτρέπουμε στον κάθε τυχάρπαστο να κάνει το μεγαλέμπορο φέρνοντας φορτηγά τα κριθάρια απ’ την Αλβανία; Κάπου να σταματήσει, το αστείο!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *