Τα εν οίκω μη εν δήμω

  ΥΒΡΙΔΙΑ

  «Εβδομάδα των Παθών» αυτές οι μέρες για πολύ κόσμο που περίμενε τις πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων για να κάνει Πάσχα. Μπορεί να πιστώθηκαν στην ώρα τους οι συνδεδεμένες στο βαμβάκι και τη βιομηχανική ντομάτα, όμως, όσοι ήταν στον έλεγχο, ακόμα περιμένουν!

   

  Όπως περιμένουν οι κτηνοτρόφοι τις εξισωτικές αποζημιώσεις, οι ενταγμένοι στα περιβαλλοντικά προγράμματα τα χρήματα της νιτρορρύπανσης και οι καλλιεργητές σιτηρών, ρυζιού και ζαχαροτεύτλων τα ποιοτικά πριμ!

   

  Δεν συζητάμε για το ΦΠΑ και την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, εκεί το ημερολόγιο δείχνει… τα μπάνια του λαού!

   

  Κατά τα άλλα, ιδίως μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής και το γνωστό δωράκι του Τρισέ, πολλοί είναι αυτοί που πασχίζουν να μετακινηθεί το ενδιαφέρον της αγοράς από το Δημόσιο προς τις εμπορικές τράπεζες!

   

  Χωρίς αμφιβολία, το «κούμπωμα» των τραπεζών ήταν αυτό που «επέτεινε» το κλίμα στην οικονομία, κι όπως όλα δείχνουν η άρση της «καχυποψίας», τουλάχιστον σε σχέση με τους  φερέγγυους δανειολήπτες, θα είναι αυτή που θα επαναφέρει τα πράγματα σε ισορροπία!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *