Τα εν οίκω μη εν δήμω

  Hilux παντός… ηφαιστείου

  Ένα νέο κεφάλαιο γράφτηκε στην ιστορία παγκόσμιων κατακτήσεων του Hilux, το οποίο αψήφησε τον πάγο και τη φωτιά του ηφαιστείου Eyjafjallajökull, μόλις λίγες ώρες πριν η έκρηξή του σκορπίσει το χάος στους ουρανούς της Ευρώπης.

  Το θρυλικό pick-up – το πρώτο αυτοκίνητο όλων των εποχών που πέρασε από τους Αρκτικούς ογκόπαγους  για να φτάσει στο Μαγνητικό Βόρειο Πόλο το 2007, απέδειξε ότι ήταν το τέλειο μεταφορικό μέσο για τους επιστήμονες που έσπευσαν να στήσουν τον εξοπλισμό παρακολούθησης του ηφαιστείου.
  Λίγες ημέρες μετά την πρώτη έκρηξη του Eyjarfjallajökull, δύο Hilux pickup μετέφεραν τους ειδικούς επιστήμονες από το Ισλανδικό Γραφείο Μετεωρολογίας σε ακραίες τοποθεσίες πάνω και γύρω από το ηφαίστειο για την εγκατάσταση και αντικατάσταση επιστημονικού εξοπλισμού. Ίδια με το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για να φτάσει στο Μαγνητικό Βόρειο Πόλο το 2007, δύο Toyota Hilux pickup τροποποιήθηκαν από τους ειδικούς της Arctic Trucks1 για να ανταπεξέλθουν τις παροιμιώδεις ακραίες καιρικές και εδαφικές συνθήκες της Ισλανδίας.
  Εξοπλισμένα με τεράστια ελαστικά χαμηλής πίεσης 38 ιντσών, τα παντός εδάφους Hilux ήρθαν αντιμέτωπα με κάθε είδους πρόκληση περνώντας μέσα από πάγους και χιόνια με προορισμό την πύρινη καρδιά του ηφαιστείου.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *