Τα εν οίκω μη εν δήμω

    Αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

    Οι αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης που οριοθετεί το Σχέδιο Καλλικράτης, συνιστούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη στελεχών με πραγματικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της περιφέρειας με αιχμή την αγροτική παραγωγή.

     

    Για όσους έχουν μελετήσει το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης, σε περιοχές και χώρες όπως η Καμπανία στη Γαλλία, η Τοσκάνη στην Ιταλία, η … στην Ισπανία κ.α. είναι σαφές ότι αυτά τα δύο πηγαίνουν μαζί!

     

    Η περιφερειακή ανάπτυξη έχει ανάγκη την αγροτική οικονομία και η αγροτική ανασυγκρότηση προϋποθέτει νέες περιφερειακές δομές.

     

    Αντί λοιπόν κάποιοι να περιμένουν παθητικά τις επιλογές των κομματικών σχηματισμών για τη στελέχωση των νέων διοικήσεων στους Καλλικράτειους δήμους, καθώς και στις περιφέρειες, καλό είναι να αναλάβουν υπεύθυνες πρωτοβουλίες!

     

    Χρόνος υπάρχει, όπως υπάρχει και απέχθεια της κοινωνίας για τις κομματικές επιλογές! Θα ήταν έλλειμμα για τη χώρα, αν αυτό το στίγμα δοθεί μόνο από τον Αγροτικό Δήμο (Θεσσαλικός κάμπος) με τις γνωστές υποψηφιότητες των Κομήτσα και Κοκκινούλη!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *