Τα εν οίκω μη εν δήμω

    Όταν έπρεπε δεν έβρεχε…

    τώρα παράταση στα Φωτοβολταϊκά 

    Δεκαπενταύγουστος κι ακόμα η ΔΕΗ να κάνει επίσημα δεκτές τις αιτήσεις των αγροτών για φωτοβολταϊκά! Οι πληροφορίες μου λένε πως το διάστημα που απομένει μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου είναι πολύ λίγο για να κριθεί το θέμα της συμμετοχής των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στα φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος μέχρι 100 κιλοβάτ, γι’ αυτό και αρμοδίως προωθείται τροπολογία που θα προβλέπει δίμηνη παράταση στη σχετική προθεσμία, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την προώθηση των  διαδικασιών! Η παράταση όμως σημαίνει πως χάνεται ο Φεβρουάριος για τη σύμβαση με τη ΔΕΣΜΗΕ, δηλαδή πέφτει 10% (από 0,44 σε 0,41 ευρώ η κιλοβατώρα) η τιμή αγοράς του ρεύματος! Πάλι κεσάτια!

     

    Γιουσουφάκια

    Είναι κάτι κονδυλοφόροι, γεννημένοι παπαγαλάκια! Υποστηρίζουν με το ίδιο πάθος, χωρίς ίχνος ντροπής, συχνά δε και αφιλοκερδώς,  τα πιο αντιφατικά σενάρια! Αρκεί να περνούν και έξω από την «αυλή» κάποιων «αφεντάδων»! Τελευταία ανακάλυψαν και ζάχαρη… με μπλε και πράσινους κόκκους…στοίχημα!

     

    Αμανέδες

    Ένας απ’ αυτούς, έσκιζε τα ρούχα του μέχρι πριν λίγο καιρό κελαηδώντας δεξιά – αριστερά  πως ο Στρατηγός του Βάλτου έχει πολύ δουλειά ακόμα στην Ένωση και δεν ενδιαφέρεται για τον Αγροτικό Δήμο! Τελευταία, άλλαξε σκοπό και σφυρίζει… την καραγκούνα στα χοντρά!

     

    Ραγιαδισμός

    Η διάθεσή τους για… προσφορά υπηρεσιών είναι τέτοια, που χωρίς ίχνος ντροπής, αντίθετα, με αφοπλιστική άνεση, λιβανίζουν ασύστολα και με το ίδιο θυμιατό, αγάδες και δεσποτάδες! Υπουργούς, συνεταιριστές, υποψήφιους δημάρχους! Δεξιούς, αριστερούς και πασόκους! Αρκεί να μετέρχονται της εξουσίας!

     

    ΜΕΡΑ

    Μπορεί, όπως έγκαιρα είχα προβλέψει, το κοστούμι του δημάρχου στον Αγροτικό Δήμο να του πέφτει «στενό» του κυρ Θανάση, όμως, από τη στιγμή που «έκλεισε» η θέση του Περιφερειάρχη, φαίνεται πως η επιλογή ήταν μονόδρομος! Κι αυτό γιατί, όπως όλα δείχνουν, τα χρέη στην Ένωση είναι… βουνό!

     

    ΝΥΧΤΑ

    Χαλκέντρερος αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο Σαντάμ Χουσεϊν της μεγαλονήσου! Η Πύρρειος νίκη την οποία πέτυχε την περασμένη Κυριακή στην ευθεία αναμέτρηση με σχολιαρόπαιδα του αγροτοσυνδικαλισμού αλλά και με παλιές καραβάνες του νομού, αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι πολύ σκληρό καρύδι!

     

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *