Τα εν οίκω μη εν δήμω

  …του δρόμου

  Πολλά, αυτή τη φορά, τα νέα στην πιάτσα και δεν ξέρω πραγματικά από πού ν’ αρχίσω!

   

  Η μάχη των μπλόκων βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως συμβαίνει με κάθε μάχη θα έχει και αυτή τα θύματά της! Ενδεχομένως, αυτό δεν είναι σίγουρο, να αναδείξει και κάποιους νικητές! Έχουμε λοιπόν και λέμε! Κάποιοι έχουν αναπτύξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα μπλόκα, κάποιοι άλλοι παίζουν περιφερειακά και ορισμένοι, παρ’ ότι αυτοπροβάλλονται ως γνήσιοι και μάλιστα θεσμοθετημένοι εκφραστές του αγροτικού χώρου, όχι μόνο δήλωσαν αποχή αλλά και διαφώνησαν ανοιχτά με τη συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας!

   

  Όπως είπαμε, η μάχη είναι σε εξέλιξη και όπως κάθε μάχη μπορεί να χαθεί αλλά μπορεί και να κερδιθεί! Αν χαθεί χάθηκε, δεν είναι άλλωστε και η πρώτη φορά, αν όμως κερδηθεί τι θα έχουν να πουν οι περιώνυμοι αγροτοπατέρες που όχι μόνο απείχαν από τα συλλαλητήρια αλλά και κατήγγειλαν τη διαμαρτυρία; Προς το παρόν βέβαια κάνουν ότι μπορούν για να μην κερδηθεί ο αγώνας!

   

  Θα πρέπει να πούμε βέβαια, ότι την ίδια ώρα που ο αειθαλής πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ εξέφραζε τη διαφωνία του με τα μπλόκα, κάποιοι στενοί του συνεργάτες με θέση στο Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας συμμετείχαν δραστήρια στις κινητοποιήσεις, δείγμα κι αυτό του «πλουραλισμού» που χαρακτηρίζει τη «λυκοφιλία»! Για να μένουμε καβάλα και να κρατάμε την κουτάλα!

   

  Ο δεύτερος που νομίζω πως θα πάει… άκλαυτος, με την εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες η ομάδα του είναι ο Κοκκινούλης! Καλός ατακαδόρος δε λέω, όμως ο αγροτικός κόσμος δεν συσπειρώνεται γύρω από έναν ηγέτη μόνο για τις ατάκες του! Ένα χρόνο τώρα οι «μετοχές» του στρατηλάτη ακολουθούν την ίδια «καμπύλη» με τις τιμές του σταριού! Λες και τον έχουν ματιάσει τον άνθρωπο από τότε που εγκαινίασε το εμπορικό κέντρο! Και ο αλληλόχρεος της Ένωσης, συνεχώς αυξάνεται!

   

  Πάω στοίχημα πως οι συμμετέχοντες στον «κοινωνικό διάλογο για τη γεωργία, την αγροτική ανάπτυξη και τα τρόφιμα» θα γεμίσουν τελικά τις διαθέσιμες καρέκλες στην αίθουσα του Ζαππείου! Μπορεί ο Τάκης και οι φίλοι του να μην κατάφεραν να οργανώσουν φέτος ούτε το γνωστό event του Ισθμού, όμως πληροφορούμαι πως έχουν κινητοποιηθεί δεόντως για να συμπληρώσουν τα κενά καθίσματα στο Ζάππειο! Με τέτοιους φίλους…

   

  Αλήθεια ρε παιδιά δεν ξέρετε πόσο μου έχει λείψει αυτή τη φορά η σιδερούλα! Τον περασμένο Γενάρη είχε ένα σασπένς το πράγμα! Αυτή τη φορά γέμισαν τα παράθυρα από ξενέρωτους! Ευτυχώς που υπήρχε και ο Παυλάρας στον Προμαχώνα να μας ξυπνάει… απ’ τον καναπέ! Φαίνεται πως τελευταία τον Βάγιο τον έχουν χαλάσει οι γραμματικοί και γενικά οι κακές παρέες!

   

  Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο Μπούτας εμφανίζεται πάλι ενισχυμένος! Έχει μαζέψει, μου λένε, στον κόμβο της Νίκαιας κάθε πικραμένο!  Με στόχο μάλιστα να τον… μαζέψει κάπως τον τραχανά, έκανε την ανάγκη φιλότιμο και προσκάλεσε όλα τα μπλόκα να εκφραστούν μέσα από ένα διεκδικητικό πλαίσιο έξι αιτημάτων μεταξύ των οποίων βέβαια και το «πιασιάρικο» για την επανασύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή! Βλέπετε, ο παλιός είναι αλλιώς!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *