Τα εν οίκω μη εν δήμω

    Εποπτεία και αυστηρές ποινές

    Στο σπάσιμο της «παρέας» των υψηλά ιστάμενων προσώπων σε κάθε Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, που λυμαίνονται σε κάποιες περιπτώσεις το κέρδος του παραγωγού θα πρέπει να εντοπιστεί η βασική αιχμή του νέου σχεδίου που προτείνει το ΥΠΑΑΤ για τους συνεταιρισμούς.

    Καινοτόμος πρόταση, με έμφαση στην ειδίκευση κάθε περιφέρειας σε ένα ή δύο το πολύ προϊόντα, έχει ως εξής: Κάθε νέα περιφέρεια (υπερνομαρχία) να έχει μία Ένωση και κάθε νομός μια ΑΣΟ ανά προϊόν και όλες οι Ενώσεις να δημιουργήσουν μια ισχυρή συνεταιριστική τράπεζα στη χώρα. Έτσι, βελτιώνεται η ποιότητα του προϊόντος, αποκτά ονομασία σε σχέση με την τυποποίησή του και δίνει υπεραξία στο προϊόν, κέρδος στον παραγωγό και την περιοχή στοίχημα. Θέλει όμως επαγγελματισμό, όχι ερασιτέχνες.

     

    Ξεχνάμε ΑΣΟ και Ενώσεις

    Άλλη λύση; Δημιουργούνται ιδιωτικές εταιρείες, με μετόχους τους αγρότες ή όσους έχουν αγροτική παραγωγή, οι οποίες θα λειτουργούν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, στα πλαίσια ιδιωτικών εταιρειών παραγωγής και εμπορίας προϊόντων.

    Έτσι, ξεφεύγουμε από μπλόκα, καταλήψεις και αγρότες στους δρόμους. Ο καθένας «δουλεύει» για τη δική του εταιρεία με στόχο το κέρδος και σκοπό την επιβίωσή της και τους.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *